KOLAČIĆI

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male tekstualne datoteke (obično sadrže niz slova i brojeva) koji se pohranjuju na vašem računalu kada posjetite našu web stranicu ombra.si i ne oštećuju vaš hardver ili softver. Pohrana ovih kolačića nalazi se pod potpunom kontrolom preglednika koji korisnik ima - ovaj kolačić može biti ograničen ili onemogućen po želji. Kolačići nisu štetni, uvijek su vremenski ograničeni.

Namijenjeni su prvenstveno osiguravanju funkcioniranja web stranice. Pored toga, možemo im pružiti bolje korisničko iskustvo.

Upotreba kolačića u Europskoj uniji (EU) regulira Direktiva o privatnosti i elektronskim komunikacijama 2002/58 / EC, članak koji se odnosi na kolačiće i slične tehnologije, izmijenjen je Direktivom 136/2009.

U slovenskom zakonu upotreba kolačića Zakon o elektroničkim komunikacijama ili ZEKom-1 (»Narodne novine«, br. 109/2012), čiji je članak 157. pravni temelj za privatnost web korisnika.

ZAŠTO SU NAM POTREBNI?

Kolačići su neophodni za pružanje web-usluga prilagođenih korisnicima. Najčešće značajke e-trgovine ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija web stranica s kolačićima brže je i lakše uz pomoć kolačića. Uz njihovu pomoć web stranica pamti nečije sklonosti i iskustvo, što štedi vrijeme i pregledavanje čini učinkovitijim i ugodnijim.

Kolačići se koriste na većini web stranica jer pružaju praktičan način da svježi i relevantni sadržaj budu u skladu s interesima i preferencijama web korisnika. Na temelju statistike prometa web stranica, koju također pružaju kolačići, upravitelji web mjesta mogu procijeniti učinkovitost dizajna web stranice, kao i relevantnost vrste i broja oglasa koje nude korisnicima na svojim web mjestima.

U svrhu namjene koristimo sljedeće kolačiće:

  • Hitno potrebni: Kolačići koji omogućuju nesmetano funkcioniranje web stranice (registracija, prijava, sigurnost itd.).
  • Analitički kolačići: Dopustite nam da poboljšamo funkcionalnost web mjesta korištenjem anonimnog praćenja. Također nam omogućuju jednostavnije prepoznavanje proizvoda koji bi vas mogli zanimati. U nekim slučajevima, prednost ovih kolačića je poboljšati brzinu obrade zahtjeva, otkrivanje i pohranjivanje vaših postavki i pomoć u povezivanju s društvenim mrežama. Ako ne odaberete ove kolačiće, može doći do loše formuliranih preporuka i sporijeg učinka web stranice. Također će otežati povezivanje s društvenim mrežama.
  • Promotivni ili ciljani: Ovi kolačići prikupljaju podatke koji nam pomažu da prilagodimo oglašavanje po vašem ukusu, željama i želim. Ove informacije koriste i naša web stranica i naš partner i druge web stranice. Prikupljeni podaci su anonimni i ne sadrže osobne podatke koje ste mogli podijeliti s nama. Ako ne odaberete ove kolačiće, oglasi kojima biste mogli biti izloženi mogu vam biti manje relevantni.

ONEMOGUĆAVANJE KOLAČIĆA

Za informacije o brisanju kolačića na svom uređaju odaberite preglednik koji koristite.

Morate biti svjesni da ako ne prihvatite kolačiće, neke se web stranice neće prikazivati ispravno ili će vam biti onemogućen pristup svim informacijama ili funkcijama web stranica.